Nyligen har jag börjat göra matlådor och jag har kommit fram till att det här med matlåde-mat inte är helt okomplicerat. Vissa livsmedel går inte alls att frysa och en del blir inte alls goda när man värmer upp dem. Min lista över bra matlåde-mat har dock börjat ta form. Jag har satt betyg på de rätter jag har testat hittills. För alla rätter gäller att ris eller bulgur är de bästa kolydraterna att ha till. Potatis smakar konstigt när man värmer upp den och pasta blir så torr (om man inte har rejält med sås till).
Köttfärslimpa: Bra mat som inte blir torr, men om man djupfryser den så tar den en bra stund att värma upp. Det länkade receptet är inte mitt eget, eftersom det finns i en gammal kokbok i mitt kök, men om man googlar "köttfärsllimpa" så finns det en massa recept att välja på.
Currykyckling: Jättebra matlådemat! Jag utgår från ett lchf-recept (följ länken) men självklart kan man byta ut det mesta av grädden mot mjölk om man vill. Då kan det dock behövas lite maizena eller liknande för att såsen ska tjockna lite.
Fläskkotletter i ugn: Ett till lchf-recept med den godaste såsen jag har ätit i mitt liv. Jag skulle kunna föräta mig på det här. Jag fick se att man enligt det här receptet ska ha köttet i ugnen i 1,5 timme men det räcker gott med en timme, jag har aldrig behövt längre tid. Fläskkotletter är bra matlådemat, men om man vill frysa maten så behöver man tänka på att den behöver lite tid på sig att tina.
Fiskpanetter: Jättebra matlådemat. Om man dessutom gör sin egen remouladsås, som i receptet, så får det lite extra guldkant. Det här äter jag med potatis, för jag tycker att det passar bäst.
Fler matlåderecept kommer senare. Idag ska jag till exempel prova något som jag aldrig ens har lagat förut... To be continued
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar